Toggle navigation

PO Make-it (7WPT)


PO

7WPT Mens en gezondheid - Make-It Elektronische wenskaart (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Elektronische wenskaart’ en leren over een stroomkring in aansluiting op de wereld van Mens en gezondheid.

De kinderen bekijken een presentatie over de wereld Mens en gezondheid en praten over bang zijn in het donker. De kinderen ontdekken wat een ledlampje, de functie van een batterij en de werking van een stroomkring is. De kinderen schets een ontwerp voor een kaart voor iemand die bang is in het donker en maken bij het uitvoeren van de Make-It kit: Elektronische wenskaart een stroomkring. De kinderen bespreken hun ervaringen en begrijpen hierdoor beter wat ze doen en hoe het werkt.

Bekijk les
PO

7WPT Ontwerp Productie Wereldhandel - Make-it Robot-hand

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Robothand’ en leren over toepassingen van robotarmen en handen in de wereld van Ontwerp, productie en wereldhandel.

Waar gaat de wereld van Ontwerp, productie en wereldhandel over? Wat kan je met een robot-hand? Hoe worden robotarmen gebruikt in de wereld van ontwerp, productie en wereldhandel? Waarom heb je botten in je lichaam? Waarvoor heb je spieren nodig?

Bekijk les
PO

7WPT Voeding en natuur - Make-It Elektronische wenskaart (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Elektronische wenskaart’ en leren over een stroomkring en licht in aansluiting op de wereld van Voeding en natuur.

De kinderen bekijken een presentatie over de wereld Voeding en natuur. Ze maken kennis met het gebruik van ledlampen bij de groei van planten en een beeldend kunstenaar die hiermee werkt. De kinderen ontdekken wat een ledlampje, de functie van een batterij en de werking van een stroomkring is. De kinderen schets een ontwerp voor hun kaart en maken bij het uitvoeren van de Make-It kit: Elektronische wenskaart een stroomkring. De kinderen bespreken hun ervaringen en begrijpen hierdoor beter wat ze doen en hoe het werkt.

Bekijk les
PO

7WPT Voeding en natuur - Make-It Festive flashlight (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Festive flashlight’ en leren over over een stroomkring en licht in aansluiting op de wereld van Voeding en natuur.

De kinderen bekijken een presentatie over de wereld van Voeding en natuur en de festive flashlight. De kinderen denken na over hoe een projectie werkt. Ook leren ze wat een stroomkring is en welke materialen stroom geleiden. De kinderen denken na over het gebruik van hun flashlight. Ze ontwerpen een silhouet dat ze later op hun flashlight kunnen plaatsen waarmee ze voor iets in de natuur aandacht kunnen vragen.

Bekijk les
PO

7WPT Voeding en natuur - Make-It Kunstige robot (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Kunstige robot’ en leren over een elektromotor en stroomkring in aansluiting op de wereld van Voeding en natuur.

De kinderen maken kennis met welke belang insecten hebben voor de natuur. De kinderen leren over uit welke onderdelen de kunstige robot is opgebouwd. Ze leren de functie van een elektromotor, kroonsteentjes en een stroomkring. Ook bekijken ze verschillende insecten ter inspiratie voor de versiering van hun robot. Ze tekenen een ontwerp voor een insectenrobot.

Bekijk les
PO

7WPT Voeding en natuur - Make-it Robot-hand

Een les ter voorbereiding op het werken met de Make-it kit: Robot-hand.

De kinderen bekijken plaatjes van de robot-hand. Ook bekijken de kinderen foto’s van robothanden, het menselijk skelet, en röntgenfoto’s van handen. Ze onderzoeken of ze in hun eigen handen kunnen vinden waar botten, spieren en pezen zitten.
De kinderen trekken in tweetallen hun hand over en tekenen er botten in. Daarna vergelijken ze dit met een röntgenfoto en voegen de rest van de botten toe. De kinderen bekijken elkaars tekeningen en reflecteren op de les.

Bekijk les
PO

PO34 7WPT Energie, water en veiligheid - Make-It Elektronische wenskaart (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Elektronische wenskaart’ en leren over een stroomkring in aansluiting op de wereld van Mens en gezondheid.

De kinderen bekijken een presentatie over de wereld Mens en gezondheid en praten over bang zijn in het donker.De kinderen ontdekken wat een ledlampje, de functie van een batterij en de werking van een stroomkring is. De kinderen schets een ontwerp voor een kaart voor iemand die bang is in het donker en maken bij het uitvoeren van de Make-It kit: Elektronische wenskaart een stroomkring. De kinderen bespreken hun ervaringen en begrijpen hierdoor beter wat ze doen en hoe het werkt.

Bekijk les
PO

PO34 Energie, water en veiligheid - Make-it Elektrisch circuit (wenskaart)

Een les ter voorbereiding op het werken met de Make-it kit: Elektrisch circuit/ elektronische wenskaart.

De kinderen onderzoeken hoe een lamp werkt, en maken kennis met het begrip stroomkring. Ze leren over wat een ledlampje is, de functie van een batterij en de werking van een stroomkring. Ze gaan hiermee aan de slag tijdens de Make-it kit: Elektronische wenskaart en begrijpen hierdoor beter wat ze doen en hoe het werkt. De kinderen doen testjes of bepaalde materialen geleiden of niet. De groep reflecteert op de les, kijken terug op wat ze hebben geleerd en herhalen begrippen.

Bekijk les
PO

PO456 Mens en gezondheid - Make-it Robot-hand

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Robot-hand’ en leren over toepassingen van robotarmen en handen in de wereld van mens en gezondheid.

Wat kan je met een robot-hand? Waar zitten je botten? Hoe kan een robotarm helpen bij een operatie? Waarom heb je botten in je lichaam? Waarvoor heb je spieren nodig?

Bekijk les
PO

PO456 Digitaal Media Entertainment - Make-it Elektronische wenskaart

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Elektronische wenskaart’ en leren over een stroomkring in aansluiting op de wereld van Digitaal, media en entertainment.

Waar gaat de wereld van Digitaal, media en entertainment over? Hoe verplaatsen wij ons in de toekomst? Hoe ziet straatverlichting van de toekomst eruit? Hoe werkt een stroomkring? Kan jij de straatverlichting van de toekomst ontwerpen met de Make-It kit: Elektronische wenskaart?

Bekijk les
PO

PO456 Hi-Tech en Science - Make-It Elektronische wenskaart

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Robothand’ en leren over toepassingen van robotarmen en handen in de wereld van Hi-Tech en science.

Waar gaat de wereld van Hi-Tech en science over? Wat kan je met een robot-hand? Hoe worden robotarmen gebruikt in de wereld van Hi-Tech en science? Waarom heb je botten in je lichaam? Waarvoor heb je spieren nodig?

Bekijk les
PO

PO456 Wonen Werken Verkeer - Make-it Elektronische wenskaart

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Elektronische wenskaart’ en leren over een stroomkring in aansluiting op de wereld van Wonen, werken en verkeer.

Waar gaat de wereld van Wonen, werken en verkeer over? Hoe verplaatsen wij ons in de toekomst? Hoe ziet straatverlichting van de toekomst eruit? Hoe werkt een stroomkring? Kan jij de straatverlichting van de toekomst ontwerpen met de Make-It kit: Elektronische wenskaart?

Bekijk les
PO

PO56 Energie, water en veiligheid - Make-It Rotormobiel (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Rotormobiel’ en leren over en een elektromotor en stroomkring in aansluiting op de wereld van Energie, water en veiligheid.

De kinderen bekijken een presentatie over energie en de elektromotor. Ze bekijken hoe deze technieken gebruikt worden in de wereld van Energie, water en veiligheid en de beeldende kunst. De kinderen ontdekken uit welke onderdelen de rotormobiel is opgebouwd. Ze leren de functie van een elektromotor en een stroomkring. De kinderen bekijken verschillende raceauto’s ter inspiratie voor de vormgeving van hun auto. Ze tekenen een plan voor hun eigen ontwerp van de Rotormobiel.

Bekijk les
PO

PO56 Mens en gezondheid - Make-It Kunstige robot (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Kunstige robot’ en leren over een elektromotor en stroomkring in aansluiting op de wereld van Mens en natuur.

De kinderen bekijken een presentatie over de wereld van Mens en gezondheid en tandenpoetsen. De kinderen ontdekken uit welke onderdelen de kunstige robot is opgebouwd. Ze leren de functie van een elektromotor, kroonsteentjes en een stroomkring. De kinderen bekijken ze verschillende insecten ter inspiratie voor het een tandenborsteldiertje. De kinderen tekenen een plan voor een tandenborstel robot in de vorm van een insect of diertje.

Bekijk les
PO

PO78 Energie, water en veiligheid - Make-It Fotonmobiel (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-it kit: Fotonmobiel en leren over zonne-energie in aansluiting op de wereld van Energie, water en veiligheid.

De kinderen bekijken een presentatie over de zonne-energie en de elektromotor. Ze bekijken hoe deze technieken gebruikt worden in de wereld van Energie, water en veiligheid en de beeldende kunst. De kinderen ontdekken uit welke onderdelen de Fotonmobiel is opgebouwd. Ze leren de functie van een zonnepaneel en een stroomkring. De kinderen bekijken verschillende raceauto’s ter inspiratie voor de vormgeving van hun auto. Ze tekenen een plan voor hun eigen ontwerp van de Fotonmobiel.

Bekijk les
PO

PO78 Mens en gezondheid - Make-It Elektromagneet (K4T)

Een les waarbij kinderen worden voorbereid op de Make-It kit ‘Elektromagneet’ en leren over het gebruik van elektromagneten en elektromagnetische straling in de wereld van Mens en gezondheid.

De kinderen bekijken een presentatie over elektromagneten en de wereld van Mens en gezondheid. De kinderen ontdekken wat elektromagneten zijn en wat een stroomkring is. De kinderen tekenen onderdelen die ze aan hun elektromagneet kunnen hangen die te maken hebben met hoe je iets op een röntgenfoto ziet. De kinderen bespreken met elkaar wat ze geleerd hebben over de elektromagneet en begrijpen zo beter hoe hun zelfgemaakte stroomkring werkt.

Bekijk les